instagram ads

källa: http://blog.instagram.com/post/64973363225/adsoninstagram

 

Sponsrade bilder på Instagram

I och med Facebooks snabba ökning av annonseringsalternativ så väntar vi bara på att Instagram ska hoppa på tåget. Instagram testar redan annonsering i USA där de låter några få utvalda varumärken testa. När annonsering även blir möjligt i Sverige innebär det att du kommer få bilder i ditt flöde från varumärken som du inte följer. De kommer vara markerade med ”Sponsored” ( som i bilden ovan) på liknande sätt som du redan idag ser på Facebook.

Jag anar att de är rätt oroliga över responsen från användarna och skriver i sin blogg att de sakta men säkert kommer rulla ut det men att man också ska kunna ge respons att man inte gillar en annons.

Kommer de sociala nätverken börja ta betalt från användarna?

Det är intressant hur annonsering har utvecklats och hur viktigt det numera är att annonser känns som en naturlig del i flödet. Så länge de sociala nätverken gör det på ett diskret sätt och dessutom tar in relevans som en viktig del av formeln för när de låter företag dyka upp i användarnas flöde så tror jag att de flesta kommer tycka det är ok då vi förstår att de måste tjäna pengar också.

Däremot undrar jag när alla sociala nätverk, framför allt Facebook börjar ta betalt för sina tjänster. Det känns som den dagen kommer komma. Jag gissar på att de i så fall fortsätter ha en gratis-version men att du med betalversionen får tillgång till mer funktionalitet samt ev. slipper annonser (LinkedIn är ett bra exempel på det då du kan uppdatera till Premium och få tillgång till mer funktionalitet). Annonsering är nog dock en sådan stor inkomstkälla för dem så jag tror snarare att de kommer strypa gratisversionen med begränsad funktionalitet. Risken för dem är att det dyker upp konkurrenter med gratisalternativ vilket kan hota hela deras plattform.

Vad tror ni?

 

Dela: