pinterest-promoted-pins

Källa: http://mashable.com/wp-content/uploads/2013/10/pinterest-promoted-pins.jpg

Samla på inspirerande bilder

Det är fortfarande inte så många som verkar använda Pinterest än. För er som inte har koll på Pinterest så är det ett socialt nätverk där du skapar ”Boards” på din profil som du fyller med bilder du gillar inom olika områden. Du kan lägga upp bilder själv eller pinna andras. Ett ställe att samla inspirerande bilder på helt enkelt och följa andra som salmar på bilder du gillar.

Annonsering på Pinterest

Mitt senaste inlägg handlade om Instagram-annonsering och för att spinna vidare på det temat så har även Pinterest börjat med annonsering, dock inte i Sverige än. De kommer fungera på liknande sätt som på de andra sociala nätverken.

De kommer att ha Promoted Pins som gör att företag kan betala för att synas i användarnas sökresultat och flöde. Annonserna kommer vara kontextuella så att de exempelvis visar en Promoted Pin från Ikea om man sökt på möbler. Promoted pins kommer vara väldigt diskreta som du kan se i bilden ovan. Ännu ett snyggt sätt att föra in annonsering på ett diskret sätt! Vi får bara hoppas att det inte går över styr med för många Promoted Pins i samma vy.

 

Exempel på min Pinterest: 

Pinterest

 

Dela: