Digitala Val

Digital marknadsföring, webbanalys, PPC, SEO, sociala medier, kommunikation m.m.

Den växande marknadskanalen

youtube

Jag läste precis en intressant artikel om varför vi behöver ta video på allvar i vår onlinestrategi 2013. Det är året då video kommer gå starkt framåt. Du kanske tänker att Bing är den största sökmotorn efter Google? Fel gissat. Du kanske inte tänkt på Youtube som en sökmotor men det är faktiskt en slags sökmotor. Youtube har 800 miljoner unika användare i månaden vilket gör den till den näst största sökmotorn.

Idag behöver du göra ett digitalt avtryck så att kunderna upptäcker dig. Du måste bli upptäckt för att få folk att älska ditt varumärke.

Jag själv använder rätt ofta Youtube, inte bara för underhållande, galna klipp utan också i syfte att lära mig saker. Det kan vara instruktionsfilmer om WordPress, Google adwords etc. Om du har ett företag, fundera då på hur du kan hjälpa dina kunder att lära sig saker. Lägg exempelvis upp instruktionsvideor och visa med hjälp av videor på trender inom branschen eller annan intressant inspiration. Youtube är inte bara en sajt där vi kollar på sjuka videor längre.

Det har blivit en självklarhet att man som företag ska ha en Facebook-sida. Lika självklart bör det vara för företag att skapa sin egen Youtube-kanal. Exempel på bra Youtube-kanaler:

H&M:s Youtube kanal

Carlsbergs Youtube kanal

Ellen DeGeneres show Youtube kanal

Apples Youtube kanal

Lady Gagas Youtube kanal

Ciscos Youtube kanal

Googles Youtube kanal

Ikeas Youtube kanal

Jag läste också en annan artikel om att video-annonser är nästa grej för Facebook. Twitter har också under januari släppt en ny app som heter Vine som är en app för att lägga upp videoklipp som tweets. Vi gillar video och det kommer garanterat fler företag att inse och använda sig av i marknadsföring och kommunikation under 2013.

Så missa inte att ha med video i din onlinestrategi 2013 för att stärka ditt varumärke och få kunder. Använd Youtube för att underhålla och utbilda dina kunder och prospects!

Dela:
« »

© 2019 Digitala Val. Tema av Anders Norén.